Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

BİK Genel Müdürü Atalay: Yerel basının yükünü almaya çalışıyoruz”

BİK Genel Müdürü Atalay:  Yerel basının yükünü almaya çalışıyoruz”

Basın İlan Kurumu(BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, internet ortamında görev yapanların da bundan sonra gazeteci kabul edileceklerini açıkladı.

Basın İlan Kurumu(BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, internet ortamında görev yapanların da bundan sonra gazeteci kabul edileceklerini açıkladı. Yasada gerçekleşen değişiklikle internet basınında kamu reklamlarının ve ilanlarının duyurusunu yapmak için Basın İlan Kurumu'na görev verildiğini açıklayan Genel Müdürü Atalay, şunları söyledi:
Kurum olarak üç ayda bir farklı kentlerde toplantılar yaparak, kurumun geleceğe yönelik vizyonunu tartıştık. Büyükşehir Yasası doğrultusunda ilçe gazetelerini geliştirmeye yönelik çalışmaları ele aldık. İnternetle ilgili olarak TBMM'de bir yasa çalışması var. İnternet mensupları da bundan sonra gazeteci kabul edilecekler. Buna paralel şekilde Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün yasasında da bir değişiklik bulunuyor. Bunlarla ilgili hukuki bir zemin hazırlanıyor. Yasada yapılan değişiklikle internet basınında kamu reklamlarının ve ilanlarının duyurusunu yapmak üzere Basın İlan Kurumu'na görev veriliyor.”
Şube açtıkları illerde reklam potansiyelinin arttığına dikkati çeken Atalay, şöyle konuştu:
Basın İlan Kurumu şubelerinin açıldığı illerde, ilk dönemlerde yerel basın bir tedirginlik yaşıyor. Oysa bizim amacımız, yerel basının geleceğini hazırlamaktır. Şube açılmadan önce o gerginliği yaşayanlar, şube açıldıktan sonra bakıyorlar ki, onlar için geldik, rahatlıyorlar. Biz, ‘reklam pastaları daha da büyüsün' diye uğraşıyoruz. Ayrıca, illerdeki bazı kaçak ilanları önleyip, yerel basına yansıtıyoruz.”
Atalay, zaman zaman bir ajans gibi çalıştıklarını dile getirerek, Sadece kamu ilanlarını dağıtan bir kurum olarak kalmıyor, bir ajans gibi çalışma yürüterek, bugüne dek hiç reklamla tanışmamış sivil toplum kuruluşları ile diğer kuruluşları da reklam vermeleri için ikna etmeye uğraşıyoruz” diye konuştu.
Şube açtıkları illerin çoğunda reklam potansiyelinin 2-3 kat arttığını ve bunun da doğrudan yerel basına yansıdığını vurgulayan Atalay, bu sayede gazetelerin de yatırım yapmaya, personele iyi maaş vermeye başladığını belirtti. 24 saat gazetelerimizle iç içe yaşayan, onların en sıkıntılı anlarında başvuru yapabildiği, sorunlarını çözebildikleri bir alan olmaya çalışıyoruz” diyen Atalay, yerel basına habercilik eğitimi verdiklerini, onları kurumlarla tanıştırıp, buluşturduklarını dile getirdi. Atalay, Yük olmaya değil, yük almaya geldik” sloganıyla her zaman gazetelerin ve gazetecilerin yanında olduklarını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı